Když ortodoncie, tak pod vedením té nejlepší odbornice

S velkou radostí a ctí vítáme v našem týmu odborníků MDDr. Máju Konvalinkovou, Ph.D.!

Dlouholetá praxe, zájem o nejmodernější postupy v ortodoncii a mezioborová spolupráce s ostatními obory stomatologie vyzdvihli paní doktorku mezi špičky oboru ortodoncie v naší republice. Je jedním z mála specialistů, kteří dovedou pacientům nabídnout mimo standardní péči ortodontisty také inovativní řešení technologie Invisalign – neviditelných rovnátek.

Objednací termíny paní doktorky jsou dostupné od ledna 2019, neváhejte a zarezervujte si termín pro sebe či své děti ještě dnes.

Ortodoncie

Správné postavení zubů je věcí estetiky, ale také správné funkce chrupu – postavení zubů může znesnadnit pravidelnou hygienu a tedy zvýšit riziko zubního kazu či zánětu dásní, nebo způsobovat vady řeči. Genetickým i získaným vadám či deformacím se věnuje ortodoncie, a to jak diagnostikou a léčbou, tak prevencí. Léčení vad spočívá ve využití snímacích nebo fixních aparátů neboli rovnátek.

Zubní lékař v rámci vstupního vyšetření může odhalit ortodontickou vadu a doporučit její léčení odborníkem – ortodontistou. Ovšem každý pacient, který není spokojený s estetickou stránkou stavby svého chrupu, může ortodontickou léčbu využít také a to bez rozdílu věku. 

Invisalign

Neviditelná rovnátka jsou inovativní technologií pro léčbu stálého chrupu s lehkými anomáliemi, která zajišťuje estetický komfort už v době léčby. Na rozdíl od fixních rovnátek, která může nastavit pouze lékař, Invisalign je postaven na technologii speciálních transparentních folií vyrobených na míru pacienta, které dovolují výměnu či krátkodobé sejmutí a nasazení bez nutnosti návštěvy lékaře.